Beklädnad av rostfritt stål, stängsel metallarbete för södra parkeringen i Qatars nationalmuseum

Beklädnad av rostfritt stål, stängsel metallarbete för södra parkeringen i Qatars nationalmuseum

Beskrivning

Den senaste byggnaden av The National Museum Of Qatar ligger i Doha City, Qatar, den började öppnas för allmänheten den 28 mars 2019. På detta museum finns ett palats som heter Sheikh Abdullah bin Jassim Al Thanis palats, som är anses vara kärnan i den qatariska nationen, och dessutom identifieras den som ett betydande landmärke med arvsvärde för Qatar under 20-taletth århundrade. Nationalmuseets stil är inspirerad av öknen, och det är inrett vid havet.

Uppdraget för detta museum är att förespråka historien, kulturen och framtiden för Qatar och dess folk, vilket speglar qatariska traditioner och en känsla av stolthet, samtidigt som utländska besökare får en dialog om snabb utveckling och modernisering.

Lämna ditt meddelande här





    Besökare kan passera genom några gallerier när de besöker detta nationalmuseum, du kan upptäcka att det finns tre inbördes relaterade teman. Gallerierna är uppställda i kronologisk ordning, det börjar med att visa Persiska vikens och ökens naturhistoria, hantverk med beduinkultur, stamkrigen, upprättandet av den Qatariska staten, upptäckten av olja, etc. Dessa teman kan vara utforskas med några audiovisuella metoder för att visa insamlade skatter. Dessa samlingar inkluderar cirka 8000 föremål, såsom arkitektoniska element, arkeologiska artefakter, hushållsarv, dekorativ konst, textilier, kläder, smycken, böcker och historiska artiklar.

    Förutom att väcka den historiska historien och kulturen i Qatar och dess folk till liv, spelar detta museum också en viktig roll som en frammanare för att återkalla öknen från dess tystnad, även om det är en ny byggnad. Det är något som verkar orubbligt som har skakat om av den här andan som har kommit, och något motsägelsefullt i historien har återkallats här. Qatars nationalmuseum är designat med kraft och fördjupning, det är ett utrymme som för alla människor och samhällen samman och upplever Qatars utvecklingsprocess.

    Museibyggnaden byggdes på platsen för det gamla museet. Arkitekturdesignern är Jean Nouvel som är Pritzkerpristagaren, hans idé var inspirerad av ökenrosen, som är en mineralstruktur som finns under sanden i bukten. Denna betydelsefulla byggnad är monumentet över Qatars historia och är nu bevarad som kärnan i det nya NMoQ. Det finns ett koncept som förespråkas av Sheikha Al Mayassa är att relationen mellan den nya byggnaden och den gamla byggnaden är utvecklingsprocessen från det förflutna till nuet.

    Detta nationalmuseum har en yta på 430 000 kvadratfot. (40 000 m2), den har en komplex geometrisk struktur som en serie sammanflätade skivor, som bildar håligheter för att förhindra att ökenvärmen närmar sig besökarna. Museibyggnaden ligger på en plats med 1,5 miljoner kvm. I södra änden av Dohas corniche verkar det som om en byggnad reser sig från havet och är förbunden med en vägbro och 2 gångbroar till stranden.

    Qatar är en kuststad som byggdes av folken som bosatte sig längs kusten, detta kustområde blev anlöpshamnen för lokala fiskare, pärldykare och nomader. Förutom befolkningen samlas den inhemska faunan och floran för att bilda sin anrika tradition, och alla dessa element är den ursprungliga historiska symbolen för Qatar.

    Qatars nationalmuseum täcker ett brett område. När du väl kliver in i utställningsområdet kommer du att bli chockad av förhållandet mellan skalan och formen, mellan temat och de olika epoker som behandlas... mellan den lilla ökenrosen som kommer ner ur tidens dimmor och denna överdimensionerade storlek skapande till oss. Även om öknen har förändrats helt, finns den alltid.

    Denna byggnad har en utmärkt egenskap av energieffektivitet. Dess struktur ser ut som en serie sammankopplade skivor som kan fungera som en buffertbarriär mot ultraviolett strålning. Skivorna kastar ett brett spektrum av skyddande skuggor när solen träffar byggnaden från öster eller väster. Vissa fönster i byggnaden lutar sig bakåt, och det finns inte många öppningar, så det inre utrymmet kan hållas borta från solen, och innerluften kan kostnadseffektivt konditioneras till önskad effekt.

    projekt detaljer

    Projekt: Qatars nationalmuseum
    Plats: Doha City, Qatar
    Produkter: Beklädnad i rostfritt stål med pärlblästring, grillar i rostfritt stål, stängsel och landskapsgaller för kioskerna

    Detta inlägg har 4 kommentarer

    1. Ezekiel Koenen

      En motiverande diskussion är definitivt värd att kommentera. Jag tror att du behöver skriva mer om det här ämnet, det kanske inte är ett tabuämne men i allmänhet diskuterar folk inte sådana ämnen. Till nästa! Vänliga Hälsningar!!

      1. cntbkmetal

        Tack för din kommentar! En del av det här projektet färdigställdes av oss för flera år sedan.

    2. Freddy Walle

      Aw, this was an incredibly nice post. Spending some time and actual effort to generate a really good article… but what can I say… I hesitate a lot and don’t seem to get anything done.

      1. cntbkmetal

        Thanks!

    Lämna ett svar