Roestvrijstalen bekleding, hekwerk voor South Car Park of National Museum of Qatar

Roestvrijstalen bekleding, hekwerk voor South Car Park of National Museum of Qatar

Beschrijving

Het nieuwste gebouw van het National Museum of Qatar bevindt zich in Doha City, Qatar, het begon op 28 maart 2019 voor het publiek te worden geopend. In dit museum is er een paleis genaamd Sheikh Abdullah bin Jassim Al Thani's Palace, dat is beschouwd als de kern van de Qatarese natie, daarnaast wordt het ook geïdentificeerd als een belangrijke mijlpaal met erfgoedwaarde voor Qatar in de 20e eeuw. De stijl van het nationale museum is geïnspireerd op de woestijn, en het is opgezet door de zee.

De missie van dit museum is om te pleiten voor de geschiedenis, cultuur en toekomst van Qatar en zijn mensen, een weerspiegeling van de Qatarese tradities en een gevoel van trots, terwijl buitenlandse bezoekers een dialoog aangaan over snelheidsontwikkeling en modernisering.

Laat hier uw bericht achter





    Bezoekers kunnen een aantal galerijen passeren bij een bezoek aan dit nationale museum, je kunt zien dat er drie onderling verbonden thema's zijn. De galerijen zijn in chronologische volgorde gerangschikt, het begint met het weergeven van de natuurlijke geschiedenis van de Perzische Golf en de woestijn, handwerk met bedoeïenencultuur, de stammenoorlogen, de oprichting van de Qatarese staat, de ontdekking van olie, enz. Deze thema's kunnen worden verkend met een aantal audiovisuele methoden om verzamelde schatten te tonen. Deze collecties omvatten ongeveer 8000 objecten, zoals architecturale elementen, archeologische artefacten, huishoudelijk erfgoed, decoratieve kunst, textiel, kleding, sieraden, boeken en historische artikelen.

    Naast het tot leven brengen van het historische verhaal en de cultuur van Qatar en zijn mensen, speelt dit museum ook een belangrijke rol als evocator om de woestijn vanuit zijn stilte te herinneren, hoewel het een nieuw gebouw is. Er is iets dat onwrikbaar lijkt te zijn opgeschud door deze geest die langs is gekomen, en iets tegenstrijdigs in de geschiedenis is hier in herinnering gebracht. Het National Museum of Qatar is ontworpen met kracht en onderdompeling, het is een ruimte die alle mensen en gemeenschappen samenbrengt en het ontwikkelingsproces van Qatar ervaart.

    Het museumgebouw is gebouwd op de plaats van het oude museum. De architectuurontwerper is Jean Nouvel, winnaar van de Pritzker Prize. Zijn idee is geïnspireerd op de woestijnroos, een minerale structuur die onder het zand in de baai wordt gevonden. Dit belangrijke gebouw is het monument voor de geschiedenis van Qatar en wordt nu bewaard als het kernelement van de nieuwe NMoQ. Er is een concept dat door Sheikha Al Mayassa wordt bepleit, namelijk dat de relatie tussen het nieuwe gebouw en het oude gebouw het ontwikkelingsproces is van het verleden naar het heden.

    Dit nationale museum heeft een oppervlakte van 430.000 vierkante meter. (40.000 vierkante meter), het heeft een complexe geometrische structuur zoals een reeks verweven schijven, die holtes vormen om te voorkomen dat de woestijnhitte de bezoekers nadert. Het museumgebouw bevindt zich op een terrein van 1,5 miljoen vierkante meter. Aan de zuidkant van de kustweg van Doha lijkt het alsof een gebouw uit de zee oprijst en door een verkeersbrug en 2 voetgangersbruggen met de kust is verbonden.

    Qatar is een kuststad die werd gebouwd door de volkeren die zich langs de zeekust vestigden, dit kustgebied werd de aanloophaven voor lokale vissers, parelduikers en nomadische mensen. Naast de bevolking komen de inheemse fauna en flora samen om hun aloude traditie te vormen, en al deze elementen zijn het oorspronkelijke historische symbool van Qatar.

    Het Nationaal Museum van Qatar bestrijkt een groot gebied. Zodra je de tentoonstellingsruimte binnenstapt, zul je geschokt zijn door de relatie tussen de schaal en de vorm, tussen het thema en de verschillende tijdperken die worden behandeld ... tussen de kleine woestijnroos die naar beneden komt uit de nevelen van de tijd en deze buitenmaatse schepping voor ons. Ook al is de woestijn totaal veranderd, hij blijft bestaan.

    Dit gebouw heeft een uitstekende eigenschap van energie-efficiëntie. De structuur ziet eruit als een reeks in elkaar grijpende schijven die kunnen fungeren als een bufferbarrière tegen ultraviolette straling. De schijven werpen een breed scala aan beschermende schaduwen wanneer de zon vanuit het oosten of westen op het gebouw valt. Sommige ramen van het gebouw leunen naar achteren en er zijn niet veel openingen, zodat de binnenruimte uit de zon kan worden gehouden en de binnenlucht op kosteneffectieve wijze kan worden geconditioneerd tot het gewenste effect.

    Project details

    Project: Nationaal Museum van Qatar
    Plaats: Doha City, Qatar
    Producten: Roestvrijstalen bekleding met parelstraalafwerking, roestvrijstalen roosters, hekwerk en landschapsrooster voor de kiosken

    Dit bericht heeft 4 reacties

    1. Een motiverend gesprek is zeker de moeite waard om te bespreken. Ik denk dat je meer over dit onderwerp moet schrijven, het is misschien geen taboe-onderwerp, maar over het algemeen bespreken mensen dergelijke onderwerpen niet. Naar de volgende! Met vriendelijke groeten!!

      1. cntbkmetal

        Bedankt voor je reactie! Sommige items van dit project zijn enkele jaren geleden door ons afgewerkt.

    2. Aaah, dit was een ontzettend leuke post. Het kost wat tijd en moeite om een echt goed artikel te maken... maar wat kan ik zeggen... Ik aarzel veel en krijg het idee dat ik niets voor elkaar krijg.

    Geef een antwoord